Самоличността на информатора за Facebook, който направи обществено достояние десетки хиляди

...
Самоличността на информатора за Facebook, който направи обществено достояние десетки хиляди
Коментари Харесай

Информаторът, обвиняващ Facebook в съзнателна дезинформация с цел печалба, разкри самоличността си |

Самоличността на информатора за Фейсбук, който направи публично притежание десетки хиляди страници с вътрешни изследвания и документи на компанията, беше разкрита

37-годишната Франсис Хоугън е някогашен продуктов управител на Фейсбук. Според нея документите демонстрират, че компанията е наясно, че платформите ѝ се употребяват за разпространяване на ненавист, принуждение и дезинформация.

" Нещото, което виждах във Фейсбук още веднъж и още веднъж, беше, че имаше спорове на ползи сред това, което е положително за обществото, и това, което е положително за Фейсбук, и Фейсбук още веднъж и още веднъж избираше да гледа собствения си интерес, като правенето на повече пари ", сподели Хоугън в предаването " 60 минути " по CBS News.

След участието ѝ в предаването, представителят на Facebook Лена Пийч, в изявление за CNN Business, съобщи:

" Всеки ден нашите екипи би трябвало да балансират сред отбраната на способността на милиарди хора да показват намерено мнението си и нуждата да поддържаме платформата си като безвредно и положително място. "

" Продължаваме да вършим обилни усъвършенствания, с цел да се оправим с разпространяването на дезинформация и нездравословното наличие. Да се допуска, че насърчаваме нездравословното наличие и не вършим нищо, просто не е правилно ", добави тя.

Преди близо месец някогашният продуктов управител на компанията подаде осем тъжби до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища, в които твърди, че Фейсбук крие от вложителите и обществеността проучвания за своите дейности. Тя е показала документацията и на Wall Street Journal, който разгласява следствие в няколко елементи, показващо, че компанията Фейсбук е била наясно с проблемите на приложенията си, в това число с отрицателните резултати от дезинформацията.

Хоугън, която почнала работа във Фейсбук през 2019 година, ще даде показания против компанията във вторник пред сенатската подкомисия за отбрана на потребителите, сигурност на продуктите и сигурност на данните.

“Facebook has realized that if they change the algorithm to be safer, people will spend less time on the site, they`ll click on less ads, they`ll make less money, ” says Фейсбук whistleblower Frances Haugen.
— 60 Minutes (@60Minutes)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР